Четверг, 25 апреля, 2024г.
russian english deutsch french spanish portuguese czech greek georgian chinese japanese korean indonesian turkish thai uzbek

пример: покупка автомобиля в Запорожье

 

Особливості легалізації документів в Україні

Люди, які вирішили виїхати за кордон на досить тривалий термін, стикаються з необхідністю легалізації документів. Цю процедуру доводиться проходити майбутнім студентам вузів, працівникам іноземних компаній та іншим особам, змушеним залишити Україну. Під легалізацією розуміють запровадження певних заходів, направлених на надання документам юридичної сили за кордоном. Затвердженні папери можна подавати в компанії та державні органи іншої країни. Мета проведення заходів – підтвердження достовірності інформації, підписів, штампів, повноважень конкретної особи.

Які документи легалізують

Перед переїздом необхідно затвердити справжність документів про освіту, цивільний стан, довідки, довіреності, судові рішення. У деяких випадках доводиться легалізовувати матеріали, які мають відношення до кримінальних, цивільних і сімейних справ, а також папери юридичних осіб. Наприклад:

  • сертифікат реєстрації товарного знаку;
  • квитанції;
  • довідку, надану спеціалістами податкової інспекції;
  • свідоцтво про реєстрацію ФОП та інші.

Є папери, юридичну силу яких не підтверджують. До них відносяться копії і оригінали з фотокарткою. Серед них:

  • паспорт;
  • трудова і пенсійна книжка;
  • профспілкові та військові квитки;
  • водійські права;
  • характеристики;
  • папери про приналежність до тих чи інших станів, віросповідань.

При переїзді до деяких держав не потрібно легалізувати документацію. Велика частина із них брала участь в підписанні Мінської конвенції від 22.01.1993. Мова йде про Росію, Грузію, Казахстан, Вірменію, Білорусь, Азербайджан, Узбекистан, Молдову, Таджикистан, Киргизію і Туркменістан. До таких «лояльних держав» також відносяться ті, з якими Україна уклала договори про правову допомогу в цивільних справах. Відповідно, легалізацію можна пропустити при переїзді в Литву, Чехію, Молдову, Польщу, Угорщину, В’єтнам, Китай, Латвію, Монголію, Естонію. В інших випадках потрібна постановка апостилю або проходження консульської верифікації. З усіма питаннями щодо процедури перевірки і верифікації паперів, слід звертатися в юридичне бюро. Скориставшись допомогою фахівців, вдасться уникнути проблем при переїзді. Вирішенням питань стосовно легалізації документів не перший рік займаються в компанії «Калина». Кваліфікована юридична підтримка і допомога дозволяють уникнути несподіванок і казусів, без перешкод здійснити задумане.

​​

Як завіряють папери через консульство

Не у всіх країнах діють документи, на яких стоїть апостиль. Емігрантам доводиться проходити більш складну процедуру легалізації. Завірення через консульство потрібне при переїзді в країни-учасниці Гаазької конвенції. Етапи консульської верифікації такі:

  1. Отримання підпису Міністерства юстиції України.
  2. Засвідчення в Міністерстві закордонних справ нашої країни.
  3. Переклад інформації із подальшою верифікацією у нотаріуса.
  4. Постановка підпису посольства або консульства іноземної держави.

Складна процедура легалізації за часом займає 2–10 днів. Заручившись допомогою юристів, можна пришвидшити верифікацію паперів.

Мой аккаунт