Пятница, 19 апреля, 2024г.
russian english deutsch french spanish portuguese czech greek georgian chinese japanese korean indonesian turkish thai uzbek

пример: покупка автомобиля в Запорожье

 

Повністю бездротова Momentum True Wireless от Sennheiser: найперші враження

Свої перші повністю бездротові навушники, а точніше повністю бездротову мобільну гарнітуру з внутрішньоканальними навушниками Senneheiser офіційно анонсувала на берлінській виставці IFA-2018, що цьогоріч проходила у перших числах вересня.

Звичайно ж, майже одразу у профільній пресі та на форумах були озвучені думки, що компанія на фоні явних успіхів популярних бездротових моделей, і зокрема Apple-івських AirPods, дещо спізнилася до нинішнього "банкету". Можливо, якась логіка в таких твердженнях і могла б бути, але якщо не знати, що собою являє нова бездротова Momentum True Wireless від Sennheiser.

А дещо себою вона таки являє. 7-міліметрові фірмові випромінювачі, підтримка голосових помічників Google Асистент та Amazon Alexa, захист від вологи та поту, зарядний кейс з портом USB Type-C і потужним акумулятором - такого поєднання, як нам здалося, більш, ніж достатньо, щоб принаймні поглянути на новинку трохи уважніше, а ще краще - взяти її й послухати.

Momentum True Wireless от Sennheiser: профессиональный ответ на AirPods

Ну, от ми подивилися й послухали. Як то кажуть краєм ока і не дуже довго, втім, вражень набралися достатньо, щоб можна було почати ними ділитися. Отже почнемо.

Нова Momentum True Wireless (ми все ж вважаємо за потрібне називати даний девайс саме гарнітурою, ви вже, напевно, здогадалися, чому) автономно здатна працювати близько 4 годин у активному режимі (відтворення музики, зв'язок зі смартфоном, телефонний зв'язок). Це як ви розумієте, дещо замало, як для сучасних бездротових навушників такого рівня. Однак ця модель має ще й свій кейс, а у ньому - ще один аккум , значно потужніший, і його повного заряду вистачає ще як мінімум на дві повні зарядки навушників. Загалом же час автономної роботи гарнітури (в активному режимі, звичайно) становить приблизно 12 годин, тобто, фактично цілий день.

Фірмовий зарядний кейс Momentum True Wireless зовні декорований приємною на дотик тканиною. Він помітно більший за розмірами і вагою, ніж кейс AirPods, та тим не менше виглядає й відчувається досить компактним і зручно вміщується в будь-якій кишені. Всередині кейса навушники швидко та надійно фіксуються у своїх пазах маленькими магнітами. Кришка відкривається-закривається плавно і без будь-яких зусиль, і в цілому кейс справляє враження дуже добротного і стильного аксесуара, котрий виглядає доречним у будь-якій ситуації.

Momentum True Wireless от Sennheiser: профессиональный ответ на AirPods

Відзначимо також, що зарядка навушників в кейсі займає близько півтори години, аккум кейса від USB заряджається трохи довше (порт USB Type-C розташований на тильній стороні корпусу зарядного кейса).

Управління Momentum True Wireless здійснюється взагалі без кнопок, тільки через мініатюрні сенсорні панелі, котрі вбудовані безпосередньо в обидва навушника. Один тап по лівому навушника - "Пауза" (вимикається пауза теж одним тапом), подвійний тап - відтворення наступного треку, потрійний - попереднього треку. Один раз тапнути по правому навушника - вмикається режим Transparent Hearing (активуються зовнішні мікрофони і все, що відбувається навколо ви нормально чуєте, не знімаючи навушник), тапнути тричі - "прокидається" Google Асистент (або Alexa). А якщо тапнуть по лівому або правому навушника один раз і утримати натискання (довгий тап), то, відповідно, збільшується або зменшується гучність.

Momentum True Wireless от Sennheiser: профессиональный ответ на AirPods

Коли ж клацати пальцями по навушників незручно (не подобається або набридло), то у Momentum True Wireless є свій мобільний додаток (безкоштовний). Називається він Smart Control, існує у версіях для iOS та Android і є повнофункціональним програмним інструментом, за допомогою якого ви легко й просто управляєте гарнітурою, налаштовуєте параметри звуку і оновлюєте прошивки прямо зі свого смартфона. Єдиний нюанс: в App Store і Google Play додаток з'явиться лише зі стартом продажів самої гарнітури.

Що ж відносно комфорту, то у навушників за такі гроші, як нам здавалося, він має щонайменше помітним. Однак за фактом примірки, Momentum True Wireless виявилися, навпаки, малопомітними. В тому сенсі, що у вухах обидва навушника вміщуються досить щільно, добре тримаються на своєму місці, і в плані відчуттів не привертають до себе особливої уваги. До того ж, як тільки вони починають звучати, то їх вага і розміри якось відразу коли не пропадають, то точно вже не хвилюють.

Momentum True Wireless оснащується 7-міліметровими випромінювачами Sennheiser, підтримує кодеки AAC, aptX і aptX Low-Latency (AptX HD не підтримує, на жаль), тому якістю звуку гарнітура вражає миттєво. Принаймні, того часу, що ми мали (5-6 різножанрових композицій протягом півгодини), цілком вистачило, щоб помітити, відчути і отримати хорошу порцію задоволення від потужних, об'ємних і по-справжньому пробивних Sennheiser-івських басів, котрі взагалі не зрозуміло, як вміщаються в таких маленьких навушниках.

Momentum True Wireless от Sennheiser: профессиональный ответ на AirPods

Якщо зовсім у двох словах, то баси Momentum True Wireless акцентує дуже добре, але й середні теж відтворює достатньою мірою виразно, тому вокал у неї звучить чудово і дуже природно. Високі ж можна назвати чіткими й точними, але їх навушники помітно "затискають", що, обумовлено особливостями конструкції і мініатюрністю даної моделі. Пасивна звукоізоляція теж сподобалася (все ж таки справжній преміум-клас).

Загалом же, Momentum True Wireless, хоч вона й мобільна, і повністю бездротова, просто вимагає, щоб її слухали і тестували по повній програмі, як справжні повнорозмірні навушники. І мотивує до цього не тільки і не стільки її висока ціна (299 євро рекомендована роздрібна), скільки саме якість звуку. Модель здатна радувати й дивувати, але її обов'язково треба уважно слухати самому. А потім вже порівнювати з Bose SoundSport Free, Jabra Elite Active 65t і, коли залишиться ще якийсь сенс та час, то і з Apple Airpods. Куди ж без них?

Мой аккаунт