Четверг, 25 апреля, 2024г.
russian english deutsch french spanish portuguese czech greek georgian chinese japanese korean indonesian turkish thai uzbek

пример: покупка автомобиля в Запорожье

 

Обираємо якісні вхідні двері

​Вибір вхідних дверей для власного житла - справа відповідальна. Це не просто “обличчя” вашої домівки, це її захист. Тож обираючи вхідні двері, треба звернути увагу на низку важливих параметрів, від яких напряму залежить, чи будуть виконувати обрані вами двері покладену на них функцію.

Щоб вибрати вхідні двері в Києві чи іншому великому місті - радимо звернутись не до інтернету (хіба що для попереднього ознайомлення), а в спеціалізований офлайн-маркет, де спеціалісти зорієнтують вас навіть не стільки по вибору полотна - скільки по вибору адекватної для полотна і ваших задач фурнітури. Тільки тоді ви будете певні, що купили все потрібне і все - належної якості.

Якою має бути дверна коробка?

Для вхідної групи найнадійнішим варіантом буде металева конструкція. При цьому не менш важливим за саме полотно елементом конструкції буде двірна коробка - простіше кажучи, рама, в якій буде закріплено полотно. Важливо, щоб рама була виконана із цільного гнутого металевого профілю. Більш дешеві варіанти можуть виготовлятися з гарячекатаного профільного трубопрокату, або навіть зі зварених кутиків. Останній варіант однозначно буде дешевим, але такі двері навряд чи володітимуть високим класом безпеки. В рамі для дверей має бути передбачено порожнини для анкерів кріплення та ригелів замка. Це допоможе убезпечити двері від проникнення. Приклади, як можуть виглядати такі двері, можна побачити тут https://s-dveri.com.ua/bronovani-dveri.html.

Полотно

Ми вже говорили вище, що найвищими зламостійкими та протиатмосферними властивостями володіє металеве полотно. Так, двері з масиву дубу чи вільхи можна обробити корабельними оліями, які дозволять їм прослужити не один рік - але не вічно, та й коштує такий варіант недешево. Полотно металевих дверей виготовляється із гарячекатаного або холоднокатаного листового сталевого прокату. Гарячекатані листи мають гіршу якість і нижчу ціну, холоднокатані - навпаки. Важливим параметром є товщина листа. Якщо для квартири підійде товщина не менше 2 - 2, 5 мм, то для будинкових дверей краще розглядати варіанти від 4 мм товщиною. Надзвичайно важливою характеристикою для полотна є наявність ребер жорсткості - поздовжніх або поперечних - це профілі всередині полотна, виготовлені із суцільної металевої труби або гнутого профілю, які заважають його зігнути чи відігнути, і в цілому збільшують міцність полотна.

Петлі

Надзвичайно важливий елемент, який має забезпечити рівновагу системи. Підбір цієї складової залежить від ваги дверного полотна. Якщо його вага - від 100 кг, вам знадобиться щонайменше 4 петлі. Для систем вагою до 70 кг може вистачити двох. Краще обирати приховані петлі - щоб потенційні зловмисники не могли їх просто зрізати. Якщо ви все ж обрали зовнішні - переконайтесь, що в системі, яку ви будете встановлювати, є можливість додати спеціальні пристрої - антизрізи та приховані анкери.

Замок

Фінальний штрих вашої картини. За умови, що ви обрали якісні двері - до них треба обрати якісний замок. Сьогодні з усього асортименту, що присутній на ринку - найкращим вважається крабовий замок та сувальдний із марганцевою вставкою. Навіть найскладніший механізм варто додатково захистити броньованої накладкою. Для перестраховки варто встановити два різних за типами замків, та звернути увагу на кількість ригелів - чим більше їх буде, тим краще.

Виходячи із додаткових опцій, які ви бажаєте бачити у своїх дверях - це можуть бути наявність додаткового утеплення чи звукоізоляції. Однак не варто очікувати від дверей неможливого, якщо ви живете в будинку з тонкими стінами чи поряд із ліфтом. Оскільки двері - це лише частина вашої домашньої фортеці, але не спосіб повної ізоляції від навколишнього світу.

Мой аккаунт