Пятница, 29 марта, 2024г.
russian english deutsch french spanish portuguese czech greek georgian chinese japanese korean indonesian turkish thai uzbek

пример: покупка автомобиля в Запорожье

 

Крит – калейдоскоп літнього відпочинку

Крит – найбільший і найпівденніший острів Греції, в Середземному морі. Його площа – 8300 кв. км., а протяжність берегової лінії – 1046 км. У давнину це був головний центр мінойської культури, яка вважається найдавнішою цивілізацією Європи, а сьогодні – це найпопулярніший туристичний напрямок літнього відпочинку у Середземномор'ї.

Площа Криту величезна, тому він відразу потрапив в дві кліматичні зони – Північно-африканську і Середземноморську. Він знаходиться близько до екватора, і літо на острові дуже спекотне, а зима дощова. Якщо хочете комфортно відпочити, то тури на Крит краще планувати на так званий оксамитовий сезон – кінець серпня або початок вересня.

Острів поділяється на 4 області (нома): Іракліон, Ретімно, Ханья і Лассіті. Кожен з них володіє своїми характерними рисами й особливостями, які роблять їх несхожими один на одного.

Іракліон – центральна область Криту, в якій знаходиться однойменна столиця острова. В Іракліоні проживає понад 300 тисяч жителів, а з урахуванням постійного потоку туристів, в літні місяці кількість людей в місті збільшується в кілька разів.

В Іракліоні зосереджена величезна кількість археологічних та архітектурних пам'яток: Кносський палац, археологічний парк Фестоса, Мынойский палац Малії, руїни древніх міст Тілісоса і Горніта.

Ретімно – сама гірська область острова, яка простягається від Псілоріта до Білих гір. Це улюблене місце відпочинку шанувальників активного відпочинку і екстремальних видів спорту. Є в Ретімно і чудові пляжні курорти з розкішними готельними комплексами: Балі, Пайрет Бей, Плакіас, Ретімно, Епіскопі, Герані, Агіос-Георгіос.

Ханья – мальовнича область, яка займає всю західну частину Криту. Вона славиться своїми природними пейзажами і венеціанської архітектурою. Ханья є популярним місцем відпочинку у місцевих жителів. Серед природних визначних пам'яток цієї області варто виділити: Білі гори, Національний парк Білі Гори, Національний парк Білі гори.

Лассіті – східний регіон острова Крит. Тут знаходиться пляж, який неодноразово був визнаний кращим пляжем Греції – затока Мірабелло. Столиця, і за сумісництвом культурний центр області - місто Агіос-Ніколаос. Неподалік від нього знаходиться селище Ваі, на узбережжі якого зростає величезний пальмовий ліс, в якому була знята реклама «Баунті». До слова, це єдиний пальмовий ліс в Європі.

Відпочинок на Криті дуже різноманітний. Така величезна кількість курортів, пляжів і пам'яток гарантує бездоганний і насичений відпочинок навіть самому вимогливому туристу, будь-якого віку та вподобань.

Мой аккаунт