Пятница, 26 апреля, 2024г.
russian english deutsch french spanish portuguese czech greek georgian chinese japanese korean indonesian turkish thai uzbek

пример: покупка автомобиля в Запорожье

 

Як купувати товари на електронних торгах

Як правило, торги в електронному форматі проводять на великих платформах, на яких можливо знайти абсолютно різні товарні групи. Для покупців дані майданчики становлять собою цифровий ринок, де можна придбати що завгодно. Для продавців – це віртуальна вітрина, на якій можна виставити практично будь-який товар. Наприклад, сайт Prozorro також є електронною платформою для проведення торгів, де учасниками угод можуть стати комерційні, державні та громадські організації. Якщо вас цікавить, як працюють подібні майданчики, читайте цей матеріал.

Електронні торги – як це працює

По суті сам процес торгівлі в цифровому форматі схожий на величезний онлайн-ринок. У теорії торги здійснюються ідентично аукціонам, проте на кожному майданчику відбувається безперервний збір інформації.

Учасниками процесу є постачальники та замовники. Після закінчення аукціону його переможець вносить оплату за здійснену ставку. 

Перш ніж приступати до торгів, необхідно зареєструватися на майданчику. Наприклад, на згадану вище платформу «Прозоро» можна потрапити тільки через спеціальні, акредитовані ресурси.

Реєстрація дає можливість:

  • відстежувати ставки;
  • спостерігати за товарами (як покупцям, так і продавцям).

Також реєстрація допомагає створювати інформаційну базу відгуків тощо.

Завершення торгів відбувається в заздалегідь встановлений час. Якщо був проданий один або кілька лотів, учасники з найвищими ставками повинні внести за них оплату. Коли ціна еквівалентна або та, що перевищує резервну вартість, не була запропонована, лот закривається без переможця. Домовленість про оплату, доставлення товару між покупцем і продавцем, як правило, відбувається за допомогою спілкування через електронну пошту.

Основні переваги електронних торгів

Проведення торгів на електронних платформах дає можливість:

  • здійснювати закупівлю товарів за вигідною вартістю;
  • скорочувати терміни проведення закупівель;
  • чітко дотримуватися принципу роботи чесної конкуренції;
  • спростити та прискорити взаємини між постачальником і замовником;
  • оскаржувати результати закупівель.

Безпосередній доступ до замовлень і конкурентний процес проведення закупівель надає рівні можливості для всіх учасників. Цифровий формат робить торги максимально прозорими, знижує ризики як для постачальників, так і для замовників.

Якщо ви бажаєте взяти участь в електронних торгах, використовуючи при цьому максимально прозорий, простий і зрозумілий майданчик, переходьте за цим посиланням: https://www.ueex.com.ua/rus/presscenter/news/drevesina-yabloni-i-ee-tsena-na-auktsionah-ooo-ueb/

Електронні торги – як взяти участь

Щоб взяти участь в торгах, необхідно:

  • отримати цифровий підпис;
  • пройти реєстрацію в єдиній інформаційній системі;
  • пройти акредитацію на цифровій торговій платформі.

Важливо пам'ятати, що проведення електронних торгів можливе виключно на офіційних цифрових майданчиках.

Мой аккаунт