Пятница, 19 апреля, 2024г.
russian english deutsch french spanish portuguese czech greek georgian chinese japanese korean indonesian turkish thai uzbek

пример: покупка автомобиля в Запорожье

 

Профнастил: характеристики та різновиди

​Сучасний світ дає споживачеві великі можливості. Це стосується і забудови. Використовуються різні матеріали, які демонструють вражаючі характеристики. Продукція розрахована на витримування великих навантажень і має естетичний зовнішній вигляд. Одним з таких матеріалів є профнастил від виробника. Він являє собою профільний лист, який використовується для облаштування покрівлі, парканів, а також для оформлення фасадів. Будматеріал випускають різних видів та форм, що дає можливість кожному підібрати необхідний варіант. А зробити це можливо на сайті компанії «Промстан». Завод виготовляє різноманітний профнастил, кожен з якого має ті чи інші характеристики.

Основні відмінності

Профільовані листи затребувані у будівництві нових будинків і при ремонтних роботах. Продукція виступає облагородженим покрівельним полотном. В якості основи використовується холоднокатана сталь, яка пройшла гарячу оцинковку. Гофрований метал обробляють з двох сторін. Сфера використання листів визначається товщиною листового металу, який входить в основу. Вона може бути від 0,4 до 1,2 мм. Залежно від цього параметру залежить несуча здатність виробів.

Варіантів використання профнастилу велика кількість. Залежно від різновиду, кольору, виду профілю та використаного захисного покриття, будматеріал застосовується для монтажу фасадів і зведення парканів, монтажу покрівлі та облаштування перекриттів. Хорошим прикладом застосування профільованих листів виступають паркани. Вони функціональні та дуже естетичні.

Різновиди профнастилу

Профільований матеріал може бути декількох типів. Залежить все від товщини, габаритів, виду профілю та ін. Геометричні параметри впливають на функціональні значення. Згідно з ними профлисти бувають таких типів:

  • Стінові. Це листи з невисоким профілем, який має величину від 0,8 до 2,1 см. Сама жерсть становить у товщину близько 0,4 мм. Застосовується для вертикальної установки (наприклад, для обшивки стін, зведення парканів). Є застереження: матеріал використовується там, де не потрібно витримувати велике навантаження.
  • Покрівельні. При виготовленні задіяна сталь, яка має товщину 0,4–0,7 мм. Такий будматеріал відрізняється профілем заввишки від 2,0 до 10,0 см. Якщо будинок має мало поверхів, то частіше всього застосовують гофру 3,5 см. Але в деяких випадках, коли необхідно підкреслити дизайнерський задум, використовують більш плоский або опуклий профнастил.
  • Несучі. Виробляють з жерсті, яка має товщину 0,7–1,2 мм. При цьому лист виготовляють висотою від 7,5 до 10 см. Щоб посилити несучу здатність, гофра доповнюється профільними борознами. Цим будматеріалом користуються при спорудженні перекриттів.

Кожен з цих різновидів активно використовується при будівельних та ремонтних роботах. Матеріал демонструє високу міцність і стійкість до агресивного зовнішнього впливу. Металеві полотна доволі легкі та компактні, що полегшує перевезення та монтажні роботи. Відрізняються тривалим терміном експлуатації, а також мають естетичний зовнішній вигляд.

Мой аккаунт